Sivut

torstai 31. maaliskuuta 2011

Pelko kalvaa sisintä

Väsynyt olo. Terveystiedon tunnilla menimme saliin urheilemaan ja minä kuntosalille. Olen aivan kamalassa kunnossa oikeasti. En jaksanut soutaa kuin 1500m soutulaitteella ja polkea 2km kuntopyörää... Toisaalta olo on niin alakuloinen, ettei oikein onnistu... Eilen söin jauhelihakeittoa, se oli varsin kevyttä ja hyvää. Illalla söin 200g jogurttia ja muutaman paprikasiivun ja kurkkuviipaleen = noin 570kcl eiliseltä. T-chan tosin puhui eilen järkeä päähäni ja hermostui kun sanoin haluavani pudottaa painoani muutaman kilon... Hänen mukaan minun tulisi syödä 2150kcl päivittäin. Hyi... En ikinä pysty. Anteeksi T-chan.

Kävin aamulla terveydenhoitajalla sopimassa terveystarkastuksesta. Hän mittasi painoni ja pituuteni... Olen ilmeisesti viimeksi mitannut väärin... 167,8cm/56,8kg OLEN LIHONUT. Itkettää, oikeasti. Miten saisin painoni takaisin edes 55 kiloon? Ihannepainoni tietenkin olisi 49kg... Olen niin toivoton laiskimus, etten ikinä saa itseäni siihen. Hävettää niin paljon. Lisäksi terveydenhoitaja olisi ottanut hemoglobiinin, mutta kieltäydyin kaamea teräkammoni vuoksi. Olin melkein paniikissa. Suurta ironiaa että kun oikeasti on paha olla ja tahdon pois, retkahdan naarmuttamiseen, joskus viiltämään ja silti pelkään pientä nipistävää kipua kun sormenpäästä otetaan pieni näyte... Naurettavaa. Toisaalta olen säästynyt suuremmilta jäljiltä.

Listasin tähän kaikki pelot, jotka koen itselläni olevan (kopioin listan ja poistin kaikki, joita en koe omaavani) Niitä on paljon, tiedän... Ja tosiaan tarkoitan että oikeasti kammoan ja inhoan. Ne joiden kohdalla on ½-merkki, ovat lievempiä tai vain osittain, lisäksi alleviivasin pahimmat ja tummensin kaikista pahimmat, jotka saattavat aiheuttaa paniikkikohtauksen. Ajatelkaa miten vaikeaa elämä voi olla näiden kanssa, aika inhottavaa. (jotkut noista saattavat olla kahteen kertaan eri nimillä.)

Agorafobia = aukeiden/julkisten paikkojen pelko/torikammo/yksin liikkumiskammo
Aikmofobia = terävän kammo, pistävien esineiden pelko
Akarofobia = punkkikammo
Akrofobia = korkean paikan kammo
Algofobia = kivun pelko
Androfobia = mieskammo
Anginofobia = kipeä kurkku-kammo
Antlofobia = tulvakammo
Antrofobia = ihmiskammo
Apifobia = ampiaiskammo
Araknofobia = hämähäkkikammo
Astrafobia = ukkosen ja salamoinnin pelko
Ataksiofobia = epäjärjestyskammo
Atelofobia = epätäydellisyyden pelko
Atykifobia = epäonnistumisen pelko
Autofobia = omaan itseensä kohdistuva pelko
Automatonofobia = vatsastapuhujan nukkejen, vahanukkejen
ym. elottomien, ihmistä esittävien olentojen pelko
Bathofobia = syvyyspelko
Belonofobia = neulakammo
Bromidrosifobia = pahalta haisemisen pelko
Brontofobia = ukkoskammo
Dementofobia = hulluksi tulemisen pelko
Demofobia = väkijoukkojen pelko
Dikefobia = oikeustoimipelko
Diploafobia = kahtenanäkemisen pelko
Domatofobia = kotikammo ½
Dystychifobia = onnettomuuksien pelko
Eklesiafobia = kirkkokammo ½
Emetofobia = oksentamisen pelko
Entomofobia = hyönteiskammo
Eremofobia = yksin jäämisen pelko
Fengofobia = päivänvalon pelko ½
Fobofobia = pelkäämisen pelko
Fonofobia = melupelko
Fotangiofobia = valon aiheuttaman silmäkivun pelko
Glossofobia = yleisön edessä puhumisen pelko
Gephyrofobia = siltojen ylityskammo
Harpaksofobia = ryöstäjien pelko
Heliofobia = auringonvalokammo ½
Hematofobia = verikammo
Herpetofobia = matelijakammo ½
Homiklofobia = sumukammo
Hypengyofobia = vastuun pelko
Hypnofobia = unen pelko ½
Hypokondria= sairauksien pelko ½
Hypsofobia = korkean paikankammo
Iatrofobia = lääkärille-meno-kammo
Iofobia = myrkkykammo
Karsinomatofobia = syövän pelko
Kardiofobia = sydäntautien pelko
Kenofobia = tyhjä huone-kammo
Klaustrofobia = ahtaanpaikan kammo, suljettujen tilojen pelko
Kleptofobia = varastamisen pelko
Klimakofobia = portaissa kaatumisen pelko
Kremnofobia = jyrkännekammo
Ksylofobia = metsäkammo ½
Lygofobia = pimeänpelko
Lyssofobia = hulluksitulemisen pelko
Mastigofobia = ruoskimiskammo
Mekanofobia = koneiden pelko ½
Merintofobia = sidotuksi tulemisen pelko
Monofobia = yksinäisyyden pelko
Neofobia = uusien asioiden pelko ½
Nukleomitafobia = ydinaseiden pelko
Ofiofobia = käärmekammo
Oftalmofobia = tuijotetuksi tulemisen pelko
Oklofobia = tungoksen pelko
Oneirofobia = unikammo
Osmofobia = hajukammo
Pediofobia = nukkejen pelko
Pnigofobia = tukehtumisen pelko
Ponofobia = uupumuksen pelko
Potamofobia = joet ja juokseva vesi kammo
Psykofobia = mielen pelko ½
Pupafobia = käsinukkejen tai sätkynukkejen pelko
Pyrofobia = tulikammo
Rhabdofobia = hakatuksi tulemisen pelko
Rigofobia = kylmyyskammo
Sitofobia = ruokakammo ½
Skiafobia = varjokammo
Skopofobia = katsottuna-olemis-kammo
Symofobia = meren vellonnan pelko
Tanatofobia = kuolemanpelko
Taphefobia = elävältä hautaamisen pelko
Teratofobia = hirviöiden pelko
Termofobia = kuumuuden pelko
Traumatofobia = onnettomuuksien pelko
Trypanofobia = rokotuskammo
Vermifobia = matokammo

Näistä tummennetuista selitän sen verran, että Androfobia johtuu huonoista kokemuksista toisen sukupuolen vuoksi. En kestä edes sitä, että mies halaa minua tai mitään vastaavaa, se ahdistaa. Isänkin kanssa se todellakin riippuu tilanteesta. Olen halannut häntä vain kerran yhdeksään vuoteen. Voin puhua miehille, mutten luota kuin yhteen ainoaan tällä maapallolla ja se ei ole isäni. Araknofobia ja Apifobia: Kiljun jos näen hämähäkin tai minkään pörriäisen. Kerran näin ison vihreän hämähäkin ja hyvä etten pyörtynyt... En voi olla edes samassa huoneessa hämähäkin kanssa, saati sitten ampiaisen... Jos näen ampiaisen, juoksen henkeni edestä karkuun ja toivon ettei se seuraa. Ahdistavaa. Autofobia: Pelkään itseäni. Mieltäni, ajatuksiani, mielihalujani, tapojani toimia, pakkomielteitäni... Jopa omaa peilikuvaani huonoina hetkinä. Vaikka kuinka revin hiuksiani, en saa itseäni ja ääniä pääni sisällä rauhoittumaan... Eremofobia: Teen kaikkeni, etten jäisi yksin. En halua olla yksin, en enää ikinä... Se on niin kamalaa. Olen saanut traumat täysin yksin olemisesta. Siltikään en päästä kuin pari hyvää ystävää ja kaveria oikeasti lähelleni. Hmm. Hypsofobia: Kaikki korkeat paikat. Jopa keittiönjakkaralla seisominen pelottaa. Ajatelkaapa kun olen ollut Näsinneulassa tai laivankannella, en ikinä katso alas. Klaustrofobia: Tämä on yksi kaikista pahimmista. Suljettu huone tai ahdas paikka. Osastolla oli kamalaa kun ovissa oli lukot. Nuorisokodissakin ahdistaa toisinaan kun ikkunoissa on lukot. Onneksi ei sentään oman huoneen ovessa... Saan paniikin jos joudun ahtaaseen ruuhkabussiin tai tiiviiseen väkijoukkoon. En edes uskalla ryömiä sängyn alle... Lygofobia: Pelkään päivänvaloa, mutta huoneessani on oltava edes yölamppu päällä. Täysin pimeässä oloni on tuskallinen ja näen kaikkea mielikuvituksestani. Joka yö työpöydän lamppu on päällä, mutta sälekaihtimeni ovat aina suljetut (ellei hoitaja niitä päätä avata...) Minua ahdistaa kun aurinkolasini on rikki... Ofiofobia: Käärmeet. En kestä. Pyrofobia: En edes uskalla sytyttää tulitikkua ja saan paniikin jos se sytytetään kasvojeni lähellä. En ole vielä kertaakaan sytyttänyt kaasupoltinta kemiantunneilla.

Olen hankala ihminen.

3 kommenttia:

  1. Kamalalta kuulostaa, voi pientä. :-(

    Mulla on itelläni hirveä sosiaalisten tilanteiden pelko ollut aina; ahdistuin lähelle tulevista ihmisistä, koska en halua, että he pääsevät pääni sisään näkemään kuka olen. Olen kuitenkin pikkuhiljaa pääsemässä tästä irti kun koitan vaan ajatella, että ei minulla ole mitään salattavaa vaikka olenkin anorektikko, lesbo ja yhteiskuntakriittinen paska - änkesin itseni mukaan porukoihin ja rupesin vaan puhumaan niitä näitä. Yhtäkkiä huomasin, että minullahan on aivan ihana tukiverkko ympärilläni, vaikka aluksi kuvittelin, ettei kukaan pidä minusta.

    Joskus auttaa, kun vain ajattelee, että perkele - minähän olen ihan täydellinen, sosiaalinen, hyvävartaloinen eikä minulla ole mitään fobioita, olen normaali ja minulla on hyvä elämä. Vaikkei se siltä tunnu, niin kun tarpeeksi kauan noin ajattelee niin se oikeasti rupeaa toimimaan. Vaikka olet joutunut teksteistäsi päätellen kokemaan kaikelaista, positiivisuusviikko tekisi varmasti hyvää sinullekkin. :) Lupaathan edes yrittää?

    Jaksamisia.

    VastaaPoista
  2. Oh, aika pitkä lista. Ei varmaan ole yhtään helppoa. :(
    Itselläni on ahtaanpaikan-, tungoksen-, lääkärille menon-kammo. Pelkään myös verta, mutta silti olen viillellyt.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Unohdin vastata, anteeksi. Olen monesti yrittänyt päästä sosiaalisten tilanteiden kammostani ja kaikesta muusta, en vain onnistu. Pahinta on etten uskalla kaikkea kertoa ystävilleni... Siksi tein tämän blogin. Yritän ja kiitos paljon kommentistasi! <3

    VastaaPoista

Kosketa minua
Tunnetko taivaan silmissäni?